Poradenská a konzultační činnost v oblasti životního prostředí


 


 

 

 
 
Přehled prací Ceny Termíny Kvalifikace Pro zadavatele

 

Mgr. Ivana Paukertová
Řezáčova 28
624 00 Brno
IČO: 686 72 217
ivana@paukertova.cz
tel.:603 39 62 90

Autorizace
posouzení podle § 45i
(Naturové posouzení)

Zpracuji
  • Naturové posouzení - posouzení vlivu záměru na evropsky významné lokality (posouzení podle § 45i zákona 114/1992 Sb.)
  • přírodovědné průzkumy v rozsahu biologického hodnocení
  • oznámení podle přílohy č. 3 zákona 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí
  • analýzu záměru, vyhodnocení možných střetů s ochranou přírody a návrhy na jejich optimální řešení
  • botanický a přírodovědný průzkum jako podklad projektu nebo příloha k žádosti o dotace
  • návrhy informačních tabulí pro ZCHÚ a EVL, přírodovědné naučné stezky, fotografie rostlin
  • botanické inventarizace chráněných území, VKP
  • inventarizaci dřevin
Často kladené otázky Průvodce investora procesem posuzování
vlivů na životní prostředí - EIA


Dnešní datum: 21. 08. 2019  | Hlavní stránka | Mapa stránek | Orientace na stránce | Fotografie rostlin | Rostliny ČR |  


Vyhledávání

Vyhledat text

Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.


TOPlist

Novela

Zákon 39/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (zvaný též novela EIA)  vstoupil v platnost 1. dubna 2015.


Divoká kuchařka * Zelení vodníci
Mgr. Ivana Paukertová - Divoká kuchařka - 04. 04. 2015 (3041 přečtení)

Recept na plněná vajíčka, naaranžovaná jako vodníci. Na jaře bývá dost vajíček i zeleně, zde jsou použity mladé výhonky denivky plavé Hemerocallis fulva. Zkuste to, je to skvělá zábava pro děti.



vajíčka (tolik kusů, kolik chceme mít vodníků a divoženek)
na každé vajíčko několik mladých listů denivky plavé Hemerocallis fulva
máslo nebo tavený sýr, tolik co žloutků
denivka a nějaká aromatická rostlina na ochucení náplně (česnek medvědí, květy česnáčku apod.)
jedna červená paprika
hřebíček, pepř, nové koření, květy, na oči a na ozdobu

Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Uděláme dva řezy po straně a vyřízneme klínek (ten pak zakryjeme zelenými vlasy). Vzniklým otvorem vyndáme žloutek, nejlépe vcelku napíchnutím na vidličku. Připravíme náplň, vajíčka naplníme, vyříznutý klínek přilepíme nádivkou. Zelené listy denivky nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm a podélně nakrájíme na tak úzké proužky, aby se daly naaranžovat jako zelené vlasy. Na naplněná vajíčka přes vršek položíme několik svázaných listů denivky jako vlasy, divoženkám vlasy zapleteme do copů. Můžeme udělat i čepičku z poloviny divokého nebo cherry rajčete. Oči uděláme z hřebíčku nebo pepře, které vtlačíme do bílku, můžeme použít i nové koření napíchnuté na špendlík, divoženkám velmi sluší oči z květů (sedmikráska, fialka). Pusu vyřízneme do bílku a vyložíme kouskem červené papriky, pokud nedrží, přišpendlíme. Pokud si chcete vážně pohrát, ladovskou fajfku uděláme tak, že dáme vedle sebe jeden hřebíček a pevnější úzký kousek listu denivky. U nebaňatého konce hřebíčku obojí svážeme tmavou nití a vrazíme vodníkovi denivkovým koncem do pusy. Aby vodníci stáli, seřízneme spodek vajíčka a postavíme na talíř. Uděláme i pár divoženek, které ozdobíme květy a můžeme zkusit žabího prince (tlustší spodek vajíčka seřízneme našikmo) s korunkou z nějakého žlutého květu.
Náplň: žloutky rozetřeme s máslem nebo sýrem, množství asi tolik kolik žloutků, osolíme a přidáme spařené a nasekané zbylé listy denivek a nasekaný česnek medvědí, česnek podivný, kerblík nebo čerstvé květy česnáčku. Papriku nakrájíme na malé kostičky a vmícháme, nezapomeneme nechat kousky na červené pusy. V létě dáme místo česneku medvědího čerstvý kopr, křez, řeřišnici nebo jakoukoliv jinou aromatickou jedlou rostlinu kterou máte po ruce, klidně zkuste i santolinu.

vodníci - plněná vajíčka jako vodníci, suroviny
© Ivana Paukertová 2014
plněná vajíčka vodníci, náplň - zelení vodníci z vajíček
© Ivana Paukertová 2014
naplněná vajíčka - zelení vodníci, vajíčka
© Ivana Paukertová 2014
plněná vajíčka jako vodníci - vajíčka s denivkou a česnekem medvědím
© Ivana Paukertová 2014
plněná vajíčka, divoženka  - plněná vajíčka s česnekem medvědím a denivkou
© Ivana Paukertová 2014
plněná vajíčka, žabí princ - vajíčka s denivkou a česnekem medvědím
© Ivana Paukertová 2014
Plněná vajíčka - vodník, divoženka, žabí princ - Plněná vajíčka pro děti s česnekem medvědím a denivkou plavou
© Ivana Paukertová 2014
plněná vajíčka, divoženka - vejce plněná náplní s česnekem medvědím
© Ivana Paukertová 2014

Další recepty na jídla z denivky:
Ohitashi nokanzou
Gruzínská prasiela
Divoká vaječná tlačenka

Plněná vajíčka - vodníci - Vajíčka s denivkou upravená jako vodníci
© Ivana Paukertová 2014


Související články:
Růžová zavařenina (13.06.2019)
Divoký listový salát s violkou (07.04.2019)
Rajčatové smoothie s pěťourem (25.05.2018)
Ďáblův déšť s ptačincem (29.04.2018)
Vyolette (06.04.2018)
Půlnoční klobásky - Saucisse minuit (01.04.2018)
Ptačincový salát s mangovou zálivkou (28.03.2018)
Jarní salát s lípou a divokou brokolicí (30.04.2017)
Zelená bábovka (11.04.2017)
Divoké recepty v Envi café (05.03.2017)
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2017 (18.02.2017)
Anketa: co byste rádi ochutnali v Envi café (08.02.2017)
Recepty Sama doma (24.10.2016)
Bezová varmuže (24.10.2016)
Mezní džem (hedgerow jam) (29.09.2016)
Merlíkový a laskavcový špenát, jednoduchá survival jídla (27.08.2016)
Několik receptů na smoothie se slézem (29.05.2016)
Několik receptů na kopřivové smoothie (29.05.2016)
Douglasková limonáda (27.05.2016)
Topinambury v Deku (12.05.2016)
Přesličková rýže (11.05.2016)
Studená šťavelová polévka (04.05.2016)
Kerblíková omáčka (27.04.2016)
Májový ptačincový salát (26.04.2016)
Sumachová limonáda (21.04.2016)
Kostivalové tuiles (17.04.2016)
Gruzínská prasiela z denivky plavé (16.04.2016)
Medvědí paradoxní salát (13.04.2016)
Pampeliškové čipsy (12.03.2016)
Šruchový salát s turankou kanadskou (15.07.2015)
Salát s řeřišnicí hořkou (27.06.2015)
Žaludové cookies (25.04.2015)
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015 (07.04.2015)
Neunerlei Kräutersuppe - tradiční německá polévka (02.04.2015)
Divoká vaječná tlačenka (31.03.2015)
Odkazy na recepty z ochutnávky 30.3.2015 (30.03.2015)
Dělimáda (22.02.2015)
Božská Bloody Mary (19.02.2015)
Mrkev na mrkvi (18.02.2015)
Sardinky s krvavcem (24.01.2015)
Divoký lednový salát: sedmikráska, ptačinec, krvavec (22.01.2015)
Jablečný kompot s hrozny a komonicí (18.01.2015)
Žaludové vánoční cukroví (22.12.2014)
Hložinkový sýr, survival jídlo (20.12.2014)
Netýkavkové plody jako fazolky (30.09.2014)
7 receptů na kostival v těstíčku (27.09.2014)
Podzimní Jarovský salát (24.09.2014)
Salát Sherwoodského bezdomovce (23.09.2014)
Polévka ajiaco santafereño - gejzír chutí (07.08.2014)
Jahodový sbiteň s třezalkou (01.07.2014)
Bolševník se svíčkovou omáčkou (01.06.2014)
Smrkové linecké koláčky (31.05.2014)
Ruské šči s měsíčkem lékařským (29.05.2014)
Jehněčí karbanátky s kari a merlíkem (28.05.2014)
Dvoupatrová panna cotta z květů akátu a černého bezu (26.05.2014)
Mléčně kvašené listy divokých rostlin (20.05.2014)
Ruský nápoj Tarchun (19.05.2014)
Zeleninová polévka s bolševníkem (15.05.2014)
Pansotti con salsa di noci - ligurské těstoviny s ořechovou omáčkou (06.05.2014)
Podivná bramborová polévka (05.05.2014)
Preboggion, recept z východní Ligurie (02.05.2014)
Nanakusa-gayu, rýžová kaše sedmi bylin (24.04.2014)
Nakládané květy třešní sakur (20.04.2014)
Recept pro 4 osoby za jednu korunu - jarní špenát (17.04.2014)
Japonský pampeliškový jam (15.04.2014)
Šrucha zelná s majonézou (13.04.2014)
Itadori aneb jak vaří křídlatku v Japonsku (15.03.2014)
Akebi ohitashi - vařené výhonky akébie pětičetné (23.02.2014)
Hložinkový kečup (bezlepkový i ve variantě raw) (20.02.2014)
Žaludy nakládané v Deku (19.02.2014)
Japonská tempura z bohyšky (Hosta spp.) (15.02.2014)
Nokanzou ohitashi - japonská příloha z denivky plavé (14.02.2014)
Balva - ázerbajdžánská slézová polévka (08.02.2014)
Ázerbajdžánské kutaby se šťovíkem (07.02.2014)
Jinan dvojlaločný je jedlý - dneska bude párty (06.02.2014)
Domácí žaludová mouka a rychlý žaludový dort (05.02.2014)
Kinpiru (05.05.2009)
Recepty na jídla - topinambur hlíznatý (03.11.2008)
Výborná jedlá rostlina - ptačinec žabinec (23.10.2008)
Zapomenuté recepty: čokoláda z lipových plodů (16.09.2008)
[Akt. hodnocení: 0 / Počet hlasů: 0] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět Informační e-mailVytisknout článek


Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.





Tento web používá redakční systém phpRS, napsaný v jazyce PHP.