Poradenská a konzultační činnost v oblasti životního prostředí


 


 

 

 
 
Přehled prací Ceny Termíny Kvalifikace Pro zadavatele

 

Mgr. Ivana Paukertová
Řezáčova 28
624 00 Brno
IČO: 686 72 217
ivana@paukertova.cz
tel.:603 39 62 90

Autorizace
posouzení podle § 45i
(Naturové posouzení)

Zpracuji
  • Naturové posouzení - posouzení vlivu záměru na evropsky významné lokality (posouzení podle § 45i zákona 114/1992 Sb.)
  • přírodovědné průzkumy v rozsahu biologického hodnocení
  • oznámení podle přílohy č. 3 zákona 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí
  • analýzu záměru, vyhodnocení možných střetů s ochranou přírody a návrhy na jejich optimální řešení
  • botanický a přírodovědný průzkum jako podklad projektu nebo příloha k žádosti o dotace
  • návrhy informačních tabulí pro ZCHÚ a EVL, přírodovědné naučné stezky, fotografie rostlin
  • botanické inventarizace chráněných území, VKP
  • inventarizaci dřevin
Často kladené otázky Průvodce investora procesem posuzování
vlivů na životní prostředí - EIA


Dnešní datum: 20. 06. 2019  | Hlavní stránka | Mapa stránek | Orientace na stránce | Fotografie rostlin | Rostliny ČR |  


Vyhledávání

Vyhledat text

Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.


TOPlist

Novela

Zákon 39/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (zvaný též novela EIA)  vstoupil v platnost 1. dubna 2015.


Divoká kuchařka * Salát z bohyšky (Hosta) po japonsku
Mgr. Ivana Paukertová - Divoká kuchařka - 22. 02. 2014 (2431 přečtení)

Družba s Japonskem úspěšně pokračuje, máme tady další recept s bohyškami (Hosta).

Hosta la vista, baby!



mladé jarní výhonky bohyšky - urui (Hosta montana) nebo kiboushi (Hosta fortunei) nebo jiný druh bohyšky, použijte pouze čerstvé výhonky s dlouhými bílými stonky a malými lístečky
jarní cibulka, velmi mladá 
červené papričky, méně pálivé
mladé čínské zelí, použijte jen vnitřní křehké listy

Do servírovací mísy natrhejte na malé kousky lístky zelí. Uřízněte lístky a nakrájejte bohyšky na špalíky, každý špalík můžete ještě podélně rozříznout. Pokud jsou papričky tuhé, opečte je a oloupejte, pak nakrájejte. Nakrájejte cibulku na špalíčky a případně podélně rozřízněte. Použijte jen křehké bílé části, zelené můžete dát do polívky. Doporučená zálivka: rýžový ocet + sezamový olej + trochu světlé sójové omáčky, posypat sezamem.

Za všechny čtenáře posílám díky Robert-Gillesovi ze Shizuoky. Recept s obrázky si můžete prohlédnout na shizuokagourmet.com, je opravdu dekorativní!


[Akt. hodnocení: 0 / Počet hlasů: 0] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět Informační e-mailVytisknout článek


Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.





Tento web používá redakční systém phpRS, napsaný v jazyce PHP.