Ve článku najdete recepty z pořadu Sama doma 14.října 2016.
Bezová varmuže (hotová min 60.29 a dál)
Pampeliškové čipsy (min 81.56)
Douglasková limonáda (hotová min 20.19) A jak chutná? Podívejte se na Ochutnávku 16, Ochutnávku 17
Pražená bršlice (min 82.15): listy bršlice kozí nohy (nejlépe mladé) osmahneme na trošce tuku dokřupava. Ochutnávka 8.
Co se jen mihlo:
Sedmikrásky v Deku (min 60.55 a dál): květy sedmikrásky krátce povaříme, slijeme, naplníme do skleniček, zalijeme horkým nálevem Deko a sterilujeme.
Lipové kafe (min 61.18): nasbíráme plody lípy, usušíme, nasucho opražíme na pánvi a pomeleme. Na šálek dáme asi 1 lžičku a zalijeme vroucí vodou. Ochutnávka 14, Ochutnávka 15, Ochutnávka 17
Křídlatka v Deku (min 63.34): mladé výhonky křídlatky oloupeme, (můžeme připravit po japonském způsobu - anebo nechat tak) a zalijeme nálevem Deko. Sterilujeme. Ochutnávka 15
Pontacká omáčka (min 83.06): recept si schovávám do připravované kuchařky a pro účastníky dálkových kurzů. Zjednodušeně to jsou bezinky s kořením.
Chcete se mnou vařit bezovou varmuži? Spolu se školou Aromaterapie a bylinky pořádáme letos (2023) jarní celodenní workshop se sběrem, vařením a ochutnávkou. Chcete něco jiného? Terénní kurzy, dálkové kurzy, ochutávky? Podívejte se na přehled všech mých kurzů 2023.