Poradenská a konzultační činnost v oblasti životního prostředí


 


 

 

 
 
Přehled prací Ceny Termíny Kvalifikace Pro zadavatele

 

Mgr. Ivana Paukertová
Řezáčova 28
624 00 Brno
IČO: 686 72 217
ivana@paukertova.cz
tel.:603 39 62 90

Autorizace
posouzení podle § 45i
(Naturové posouzení)

Zpracuji
  • Naturové posouzení - posouzení vlivu záměru na evropsky významné lokality (posouzení podle § 45i zákona 114/1992 Sb.)
  • přírodovědné průzkumy v rozsahu biologického hodnocení
  • oznámení podle přílohy č. 3 zákona 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí
  • analýzu záměru, vyhodnocení možných střetů s ochranou přírody a návrhy na jejich optimální řešení
  • botanický a přírodovědný průzkum jako podklad projektu nebo příloha k žádosti o dotace
  • návrhy informačních tabulí pro ZCHÚ a EVL, přírodovědné naučné stezky, fotografie rostlin
  • botanické inventarizace chráněných území, VKP
  • inventarizaci dřevin
Často kladené otázky Průvodce investora procesem posuzování
vlivů na životní prostředí - EIA


Dnešní datum: 24. 06. 2018  | Hlavní stránka | Mapa stránek | Orientace na stránce | Fotografie rostlin | Rostliny ČR |  


Vyhledávání

Vyhledat text

Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.


TOPlist

Novela

Zákon 39/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (zvaný též novela EIA)  vstoupil v platnost 1. dubna 2015.


Kurzy a akce * Podzimní kurz poznávání a vaření z divokých rostlin v Beskydech
Mgr. Ivana Paukertová - Kurzy a akce - 14. 06. 2017 (624 přečtení)

Podzimní příroda má mnoho co nabídnout. Podzimní vaření je zejména ve znamení plodů, semen a kořenů.  

Kurz se koná 22. - 24. září 2017 v Novém Hrozenkově, budeme mít celou pro sebe chalupu Brodská.



Kromě podzimního drobného ovoce, jako trnky, bezinky, šípky, hložinky na kořeněné omáčky, zavařeniny a kečupy prozkoumáme i suché plody rostlin z čeledi mrkvovitých, které můžeme (podobně jako anýz, fenykl, kmín) používat v kuchyni jako koření – mrkev, bolševník, děhel, pastinák. Podzim nám dále nabídne kořeny, oddenky a hlízy, nejen divokého pastináku, ale i lopuchu, kozích brad, pupalky, zvonků, čekanky, pampelišky, mléčů, máchelky, čistce, pýru a dalších druhů nejen na jídlo, ale i pražených na kávu. Prozkoumáme i kořeny, které se dají použít jako koření, například místo hřebíčku nebo křenu.

Na výběr budeme mít z mnoha podzimních receptů: gratinované řapíky lopuchu, jitrocelový pudink, čistcové consommé, kopřivový dort s čistcem, bukvicové sušenky, pesto nebo salát s bukvicemi, hložinkový kečup nebo čili omáčku, polévku, která je praotcem všech borščů a barščů, pýrové a možná i pampeliškové, čekankové, máchelkové nebo svízelové kafe, lopuchová povidla, gratinované jedlé kořeny, kopřivové malfati, nápoj z černohlávku, smoothie se šťavelem, kopřivové čipsy, porridge s kopřivou.

Budeme pracovat v zájmových skupinách, podle toho, jak se kdo bude chtít více věnovat vaření nebo poznávání. Ke kurzu dostanete pracovní listy s českými, slovenskými i latinskými jmény rostlin. Na kurzu bude kromě uvařených jídel samozřejmě i ochutnávka jednotlivých rostlin, ať už čerstvých nebo jednoduše připravených.

Cena 2 700.-, přihlášky na ladiva.zs@seznam.cz, pořádá Ladiva.

 

Kuchařka z jarního Beskydského kurzu

kuchařka z kurzu Beskydská smršť - Kuchařská kniha v pdf z jarního kurzu poznávání a vaření z jedlých rostlin 2017


[Akt. hodnocení: 5,00 / Počet hlasů: 1] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět Informační e-mailVytisknout článek


Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.



Nové články na blogu Rostliny ČR


Tento web používá redakční systém phpRS, napsaný v jazyce PHP.