Poradenská a konzultační činnost v oblasti životního prostředí


 


 

 

 
 
Přehled prací Ceny Termíny Kvalifikace Pro zadavatele

 

Mgr. Ivana Paukertová
Řezáčova 28
624 00 Brno
IČO: 686 72 217
ivana@paukertova.cz
tel.:603 39 62 90

Autorizace
posouzení podle § 45i
(Naturové posouzení)

Zpracuji
  • Naturové posouzení - posouzení vlivu záměru na evropsky významné lokality (posouzení podle § 45i zákona 114/1992 Sb.)
  • přírodovědné průzkumy v rozsahu biologického hodnocení
  • oznámení podle přílohy č. 3 zákona 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí
  • analýzu záměru, vyhodnocení možných střetů s ochranou přírody a návrhy na jejich optimální řešení
  • botanický a přírodovědný průzkum jako podklad projektu nebo příloha k žádosti o dotace
  • návrhy informačních tabulí pro ZCHÚ a EVL, přírodovědné naučné stezky, fotografie rostlin
  • botanické inventarizace chráněných území, VKP
  • inventarizaci dřevin
Často kladené otázky Průvodce investora procesem posuzování
vlivů na životní prostředí - EIA


Dnešní datum: 21. 03. 2019  | Hlavní stránka | Mapa stránek | Orientace na stránce | Fotografie rostlin | Rostliny ČR |  


Vyhledávání

Vyhledat text

Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.


TOPlist

Novela

Zákon 39/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (zvaný též novela EIA)  vstoupil v platnost 1. dubna 2015.


Kurzy a akce * Kurz poznávání a vaření z divokých rostlin v Beskydech
Mgr. Ivana Paukertová - Kurzy a akce - 06. 03. 2017 (1210 přečtení)

Ve spolupráci se zdravou výživou Ladiva z Nového Hrozenkova pořádáme víkendový kurz, kde budeme poznávat a sbírat jedlé rostliny a pak si z nich uvaříme. Kurz se koná 12. - 14. května 2017 v Beskydech. 

Naučíte se poznávat běžné jedlé rostliny a vyzkoušíte si, co všechno dobrého se z nich dá uvařit. Naučíte se, jak jednotlivé jedlé rostliny používat v kuchyni a na vlastní jazyk prozkoumáte jejich chuť.

Uvařili jsme 27 jídel a nápojů, můžete se podívat na článek s ochutnávkou na kurzu.



Ubytování

Na chalupě Brodská (Nový Hrozenkov, okres Vsetín), kterou budeme mít celou pro sebe. Pokoje jsou dva, pěti lůžkový a šestilůžkový. Chalupa je uprostřed lesů. Můžete si prohlédnout fotky chalupy a okolí.

Cena

Cena včetně ubytování na chatě (10 míst) a surovin na jídlo, které si budeme vařit sami: 2700.- Kč
Po plném obsazení chaty přijímáme i účastníky s vlastním stanem (5-6 míst): 2450.- Kč
Manželský pár v chalupě: 5100.- Kč
Manželský pár ve stanu: 4500.-
Děti přijímáme po domluvě (nejlépe s vlastní chůvou)

Přihláška a platba

O přihlášku si napište mailem na ladiva.zs@seznam.cz, zaplaťte a přihlášku pošlete zpět. Protože chatu jsme musely objednat celou, v případě odhlášení po 13.4. budeme počítat storno poplatek. Pokud za sebe v takovém případě najdete náhradníka anebo my budeme mít dalšího zájemce, storno poplatek platit nebudete. Uzávěrka přihlášek 13.4., celkový počet účastníků 15-16.

Program

Pátek
Příjezd možný od 16.00 hod, od 17.00 seznámení, vycházka po okolí se sběrem na snídani, vaření večeře a příprava snídaně, koupání v potoce, táborák

Sobota
Ráno pro zájemce Sufijské cvičení, Norbekovova kloubní gymnastika, snídaně, krátký úvod, rozdělení účastníků do skupin, hlavní program budou vycházky s poznáváním a sběrem surovin na ochutnávku, oběd a večeři, vaření, ochutnávka, večer beseda, táborák

Neděle
Totéž co v sobotu, cvičení, vaření, sbírání, oběd. Rozloučení a odjezd ve 14.00

Jídelníček

Bezová varmuže, jasanový čaj, bršlicový štrůdl, polévka Neunerlei Kräutersuppe, divoké rizoto, slaný koláč quiche, kopřivová ovesná kaše. Na ochutnávku sušenky mahlab, pansotti con salsa di nocci, pampeliškové čipsy, kostivalové tuiles, tempura, pontacká omáčka, kopřivový salát, kopřiva na smetaně, divoká vaječná tlačenka, tužebníková pannacotta, pomazánky, saláty, smoothie, pokud budou suroviny i francouzská terina z poupat bolševníku, lopuchová povidla, šťavelová polévka, polévka Balva, klenové pečivo, sedmikráskové tzatziky, smrková majonéza, naložené sedmikrásky, žaludové cookies a další recepty z druhů co najdeme.
Jídelníček je převážně vegetariánský (vegetariánům jen občas vyhodíme z receptu slaninku), ochutnávání merlíkových karbanátků a pannacotty bude nepovinné.

kostivalové tuiles - jídlo z kostivalu lékařského podle receptu francouzského šéfkuchaře
© Ivana Paukertová 2015
Medvědí paradoxní salát - recept na salát s česnekem podivným Allium paradoxum a česnekem medvědím Allium ursinum
© Ivana Paukertová 2016
thajský salát s květy růží - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, jídla účastníků
divoká vaječná tlačenka - Vaječná tlačenka s česnekem medvědím, denivkou, ptačincem a fialkou
© Ivana Paukertová 2015
šruchový salát s turankou - Portulaca oleracea, Conyza canadensis, recept na salát
© Ivana Paukertová 2015

Kuchařka z kurzu

kuchařka z kurzu Beskydská smršť - Kuchařská kniha v pdf z jarního kurzu poznávání a vaření z jedlých rostlin 2017


Související články:
Jedlé a léčivé rostliny v Riegrových sadech, k představení Do Tmy (18.03.2019)
Den Země u Ptačí studánky v Adamově - ochutnávka divokých rostlin (18.03.2019)
Květnová vycházka - jedlé a léčivé rostliny v Jihlavě (13.03.2019)
Jarní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2019 (06.03.2019)
Česnek podivný a jedlé rostliny v sídlišti Lesná (03.03.2019)
Sbíráme jedlé rostliny na velikonoční nádivku (03.03.2019)
Kurzy a akce 2019 (03.03.2019)
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2019 (21.02.2019)
Vycházka - léčivé rostliny v Praze k představení Do tmy (29.04.2018)
Květnová vycházka - jedlé a léčivé rostliny v Jihlavě (28.04.2018)
Květnová vycházka - jedlé a léčivé rostliny na okraji Brna (30.03.2018)
Česnek podivný a jedlé rostliny v sídlišti Lesná (30.03.2018)
Jarní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2018 (30.03.2018)
Kurz poznávání a vaření z divokých rostlin v Beskydech 2018 (28.03.2018)
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2018 (15.02.2018)
Podzimní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2017 (14.06.2017)
Přednáška ve Vsetíně: Jedlé divoké bylinky (09.06.2017)
Letní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2017 (23.04.2017)
Ochutnávka divokých rostlin a jídel s vycházkou po Brně (04.04.2017)
Kurz rostlinné tantrajógy (01.04.2017)
Sbíráme jedlé rostliny na velikonoční nádivku (18.03.2017)
Česnek podivný a jedlé rostliny v sídlišti Lesná (18.03.2017)
Jarní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2017 (18.02.2017)
Jedlé rostliny - procházka po Brně s ochutnávkou, 15. října (16.09.2016)
Kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 9. října (16.09.2016)
Podzimní veřejné ochutnávky divokých rostlin 2016 (25.08.2016)
Podzimní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2016 (06.08.2016)
Komentovaná výstavka jedlých rostlin na Vegepárty (28.05.2016)
Výstavka jedlých rostlin na prodejně firmy Vitalvibe v Brně (27.05.2016)
Letní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2016 (25.04.2016)
Jarní kurz poznávání rostlin 2016 (20.03.2016)
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2016 (12.03.2016)
Komentovaná procházka - Jedlé městské plevele na Ghettofestu (05.06.2015)
Putování za jedlými rostlinami (28.05.2015)
Podzimní kurz poznávání jedlých rostlin 2015 (05.05.2015)
Letní kurz poznávání jedlých rostlin 2015 (04.05.2015)
Přednáška 26.3.2015 se nekoná, přijďte na Jedlou divočinu (17.03.2015)
Jarní kurz poznávání jedlých rostlin 2015 (25.02.2015)
Pozvánka na přednášku o jedlých rostlinách s ochutnávkou (02.11.2014)
Praktické poznávání léčivých rostlin (13.05.2008)
[Akt. hodnocení: 0 / Počet hlasů: 0] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět Informační e-mailVytisknout článek


Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.





Tento web používá redakční systém phpRS, napsaný v jazyce PHP.