Poradenská a konzultační činnost v oblasti životního prostředí


 


 

 

 
 
Přehled prací Ceny Termíny Kvalifikace Pro zadavatele

 

Mgr. Ivana Paukertová
Řezáčova 28
624 00 Brno
IČO: 686 72 217
ivana@paukertova.cz
tel.:603 39 62 90

Autorizace
posouzení podle § 45i
(Naturové posouzení)

Zpracuji
  • Naturové posouzení - posouzení vlivu záměru na evropsky významné lokality (posouzení podle § 45i zákona 114/1992 Sb.)
  • přírodovědné průzkumy v rozsahu biologického hodnocení
  • oznámení podle přílohy č. 3 zákona 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí
  • analýzu záměru, vyhodnocení možných střetů s ochranou přírody a návrhy na jejich optimální řešení
  • botanický a přírodovědný průzkum jako podklad projektu nebo příloha k žádosti o dotace
  • návrhy informačních tabulí pro ZCHÚ a EVL, přírodovědné naučné stezky, fotografie rostlin
  • botanické inventarizace chráněných území, VKP
  • inventarizaci dřevin
Často kladené otázky Průvodce investora procesem posuzování
vlivů na životní prostředí - EIA


Dnešní datum: 20. 10. 2018  | Hlavní stránka | Mapa stránek | Orientace na stránce | Fotografie rostlin | Rostliny ČR |  


Vyhledávání

Vyhledat text

Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.


TOPlist

Novela

Zákon 39/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (zvaný též novela EIA)  vstoupil v platnost 1. dubna 2015.


Kurzy a akce * Anketa: co byste rádi ochutnali v Envi café
Mgr. Ivana Paukertová - Kurzy a akce - 08. 02. 2017 (1190 přečtení)

Vážení příznivci divokého vaření a divokého ochutnávání,

spolu s majitelkou kočičí kavárny Envi café Adélou jsme pro vás připravily novou akci, ochutnávku divokých receptů. Rády bychom zjistily, co byste rádi v kavárně ve středu Brna na Kolišti 55 ochutnali. V anketě Envi café můžete hlasovat právě teď!

Aktualizace: vyhrálo všechno, nabídka je aktuální! Platí do konce března 2017.



Na výběr máte z pěti receptů, můžete zvolit sumachovou limonádu, tužebníkovou pannacottu, nápoj Ruské jitro (netradiční kombinace kávy a brusinek), bezovou varmuži jako flameri nebo žaludové cookies.  

Anketa probíhá od 9. února do konce měsíce. Hlasuje se přímo v kavárně (Brno, Koliště 55) a na internetu. Rozhodujete vy, po ukončení ankety bude v březnu vítězný recept zařazen do nabídky Envi café. Hlasování a podrobnosti k němu najdete též na facebookových stránkách Envi café. V případě zájmu ochutnávku prodloužíme a připravíme další podobné akce.

Hlasujte tady a teď!

Mě a moje recepty asi už znáte, ale možná byste se rádi dozvěděli něco víc o kočičích kavárnách. Požádala jsem proto majitelku kočičí kavárny Envi café Adélu o pár slov ke kočičím kavárnám:

Co to vlastně kočičí kavárna je? Je to kavárna jako každá jiná, ale společnost vám dělají živé kočky. Návštěvník by k nám měl zajít nejen kvůli domácí nabídce kvalitních zákusků a lahodné kávě, ale především zrelaxovat ve společnosti našich čtyřnohých svěřenců a zažít neopakovatelný zážitek.

Kočky jsou hebká a požitkářská stvoření a dokáží být exkluzívními mazlíčky. Zároveň je každá kočka nezávislým tvorem se silně vyhraněnými názory, a pokud se její názory neshodují s vašimi, dokáže vám to dát velmi jasně najevo. Proto je nutné ke kočkám přistupovat s respektem a proto jsou v kavárně nutná pravidla. Pravidla pro návštěvníky jsou umístěná na každém stole i na vchodových dveřích. Návštěvníci by především měli hlídat své dobroty na stole před kočičkami a nebudit naše spící čtyřnohé obyvatele. Samozřejmě si rodiče musí hlídat své děti, aby kočičkám neubližovaly, nedupaly, neběhaly a nekřičely.

U nás vám budou dělat společnost tři kocouři, Mojmír, Felix a Fin, z dam je to Leila, Sněhurka, Naďa, Kessie a Triša. Dvě kočičky jsou nalezené na ulici v Brně, čtyři pocházejí z pražského městského útulku a dvě jsou z útulku v Hodoníně. Nejsme adopční kavárna, naše obyvatele zde máme nastálo. Kavárna však spolupracuje s útulkem Tibet, s O.S. Brněnský Max, útulkem Hodonín, s Nadací Veronica a s environmentální organizací Lipka. Postupně oslovujeme další. Na našich facebookových stránkách i v kavárně pomocí letáčků pomáháme kočičím obyvatelům útulků, kteří na nový domov teprve čekají.

Věděla jsem, že kočičí kavárny vznikly již před pár lety na Taiwanu a odtamtud se rozšířily hodně do Japonska a do Evropy. Jakmile taková kavárna vznikla v České republice v Praze, uvědomila jsem si, že je na čase ji založit i tady v Brně.

Kavárna otevřela 1.12.2015. Mým záměrem bylo vybudovat místo, kam se budou lidé rádi vracet, místo, které by mohlo pomoci nejen kočkám, ale propagovat problematiku ochrany přírody a zvířat obecně. Z toho vznikl i název Envi café – od slova environment – životní prostředí. Kočičí kavárna je mým splněným snem.

S úřady to nebylo složité, vycházely vstříc. Máme omyvatelnou podlahu, oddělený prostor baru i kuchyně, tedy míst, kde se připravuje a skladuje jídlo. Vše je zařízené tak, aby se tam nedostaly kočičky, které mají v zadní části objektu vlastní zázemí, kde mají celodenní přísun granulek, vody, pelíšky i záchodky.

Kdykoliv je potřeba, jezdí veterinář přímo do kavárny, aby kočky netrpěly stressem z převozu. Samozřejmě zajišťuje i pravidelné očkování, odčervení a kontrolu zdravotního stavu. Všechny kočenky jsou kastrované, ven nechodí. Kromě alergie by vám v kavárně nemělo hrozit žádné onemocnění způsobené kočkami. Samozřejmě bychom neměly kočičky budit, jelikož se mohou leknout a škrábnout. 

Naše kavárna nabízí kromě španělské kávy také velký výběr sypaných čajů, horkých čokolád i mléčných koktejlů. Máme domácí dezerty, a to i veganské či bezlepkové a slané i sladké palačinky.

Pořádáme různé akce a soutěže na facebooku i webových stránkách, v prostorách kavárny zase přinášíme různé zajímavé besedy a přednášky nejen se zvířecí tématikou.

nápoj Ruské jitro a Sněhurka v Envi café - netradiční kombinace kávy a brusinkové šťávy

nápoj Ruské jitro a Sněhurka v Envi café


Související články:
Rajčatové smoothie s pěťourem (25.05.2018)
Ďáblův déšť s ptačincem (29.04.2018)
Vyolette (06.04.2018)
Půlnoční klobásky - Saucisse minuit (01.04.2018)
Ptačincový salát s mangovou zálivkou (28.03.2018)
Jarní salát s lípou a divokou brokolicí (30.04.2017)
Zelená bábovka (11.04.2017)
Divoké recepty v Envi café (05.03.2017)
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2017 (18.02.2017)
Recepty Sama doma (24.10.2016)
Bezová varmuže (24.10.2016)
Mezní džem (hedgerow jam) (29.09.2016)
Merlíkový a laskavcový špenát, jednoduchá survival jídla (27.08.2016)
Několik receptů na smoothie se slézem (29.05.2016)
Několik receptů na kopřivové smoothie (29.05.2016)
Douglasková limonáda (27.05.2016)
Topinambury v Deku (12.05.2016)
Přesličková rýže (11.05.2016)
Studená šťavelová polévka (04.05.2016)
Kerblíková omáčka (27.04.2016)
Májový ptačincový salát (26.04.2016)
Sumachová limonáda (21.04.2016)
Kostivalové tuiles (17.04.2016)
Gruzínská prasiela z denivky plavé (16.04.2016)
Medvědí paradoxní salát (13.04.2016)
Pampeliškové čipsy (12.03.2016)
Šruchový salát s turankou kanadskou (15.07.2015)
Salát s řeřišnicí hořkou (27.06.2015)
Žaludové cookies (25.04.2015)
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015 (07.04.2015)
Zelení vodníci (04.04.2015)
Neunerlei Kräutersuppe - tradiční německá polévka (02.04.2015)
Divoká vaječná tlačenka (31.03.2015)
Odkazy na recepty z ochutnávky 30.3.2015 (30.03.2015)
Dělimáda (22.02.2015)
Božská Bloody Mary (19.02.2015)
Mrkev na mrkvi (18.02.2015)
Sardinky s krvavcem (24.01.2015)
Divoký lednový salát: sedmikráska, ptačinec, krvavec (22.01.2015)
Jablečný kompot s hrozny a komonicí (18.01.2015)
Žaludové vánoční cukroví (22.12.2014)
Hložinkový sýr, survival jídlo (20.12.2014)
Netýkavkové plody jako fazolky (30.09.2014)
7 receptů na kostival v těstíčku (27.09.2014)
Podzimní Jarovský salát (24.09.2014)
Salát Sherwoodského bezdomovce (23.09.2014)
Polévka ajiaco santafereño - gejzír chutí (07.08.2014)
Jahodový sbiteň s třezalkou (01.07.2014)
Bolševník se svíčkovou omáčkou (01.06.2014)
Smrkové linecké koláčky (31.05.2014)
Ruské šči s měsíčkem lékařským (29.05.2014)
Jehněčí karbanátky s kari a merlíkem (28.05.2014)
Dvoupatrová panna cotta z květů akátu a černého bezu (26.05.2014)
Mléčně kvašené listy divokých rostlin (20.05.2014)
Ruský nápoj Tarchun (19.05.2014)
Zeleninová polévka s bolševníkem (15.05.2014)
Pansotti con salsa di noci - ligurské těstoviny s ořechovou omáčkou (06.05.2014)
Podivná bramborová polévka (05.05.2014)
Preboggion, recept z východní Ligurie (02.05.2014)
Nanakusa-gayu, rýžová kaše sedmi bylin (24.04.2014)
Nakládané květy třešní sakur (20.04.2014)
Recept pro 4 osoby za jednu korunu - jarní špenát (17.04.2014)
Japonský pampeliškový jam (15.04.2014)
Šrucha zelná s majonézou (13.04.2014)
Itadori aneb jak vaří křídlatku v Japonsku (15.03.2014)
Akebi ohitashi - vařené výhonky akébie pětičetné (23.02.2014)
Hložinkový kečup (bezlepkový i ve variantě raw) (20.02.2014)
Žaludy nakládané v Deku (19.02.2014)
Japonská tempura z bohyšky (Hosta spp.) (15.02.2014)
Nokanzou ohitashi - japonská příloha z denivky plavé (14.02.2014)
Balva - ázerbajdžánská slézová polévka (08.02.2014)
Ázerbajdžánské kutaby se šťovíkem (07.02.2014)
Jinan dvojlaločný je jedlý - dneska bude párty (06.02.2014)
Domácí žaludová mouka a rychlý žaludový dort (05.02.2014)
Kinpiru (05.05.2009)
Recepty na jídla - topinambur hlíznatý (03.11.2008)
Výborná jedlá rostlina - ptačinec žabinec (23.10.2008)
Zapomenuté recepty: čokoláda z lipových plodů (16.09.2008)
[Akt. hodnocení: 0 / Počet hlasů: 0] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět Informační e-mailVytisknout článek


Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.





Tento web používá redakční systém phpRS, napsaný v jazyce PHP.