Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2017

Autor: Mgr. Ivana Paukertová <ivana@paukertova.cz>, Téma: Kurzy a akce, Vydáno dne: 18. 02. 2017

Zajímají vás divoké recepty? Chcete poznat neznámé chutě a naučit se nové jedlé druhy?



Kurz začíná 1.4. 2017 a je dálkový. Budete pracovat samostatně, jednou za čtrnáct dní dostanete ode mě lekci. Během této doby budete plnit zadané úkoly a učit se poznávat právě rostoucí rostliny. Obsahem jedné lekce bude něco obecné teorie, přehled rostlin co právě rostou, kde je najdete, jak je poznáte a úkoly. Úkoly budou obecné (nastudovat teorii) a konkrétní (něco udělat, napsat, nakreslit ), poté bude následovat přehled rostlin a pro inspiraci na vaření několik receptů z právě rostoucích druhů. Vaření je nepovinné, po celý kurz vás budu nabádat, abyste vařili jen z těch rostlin, které poznáte na 120%.

Budete mít možnost se mě ptát a posílat fotografie rostlin ke kontrole správnosti určení. O každé lekci napíšete písemnou zprávu, do které doplním odpovědi na vaše otázky, upřesnění, případně další recepty a připomínky a pošlu zpět.
V lekcích je řada receptů a postupů i pro zájemce o survival.

Celý kurz: 1. dubna až 15. listopadu (7,5 měsíců, 15 lekcí), cena 900.- Kč

Přihlášky přijímám k 1. dubnu, ale nebudu příliš komisní, přihlásit se můžete i později, pokud budete plně srozuměni s tím, že budete mít na jednu lekci méně času. Nezávazné přihlášky a případné dotazy mi posílejte na můj mail ivana(zavináč)paukertova.cz, přihlášení se stává závazným až po zaplacení a až dostanu poštou vyplněnou a podepsanou přihlášku. Podmínkou účasti je přístup k internetu, chuť učit se něco nového a zodpovědnost. Žádoucí je fotoaparát (alespoň v mobilu).

 

Úžasná reference jedné účastnice.

 

Malá ukázka toho, co uvařili účastníci kurzu:

cuketové řezy s lučinou a popencem
okoun nilský s bramborovým pyré a kokoškou pastuší tobolkou
nevařený kakaový pudink s šeříkem a chia
šeříkový smetanový krém
akátové koblihy s domácí kokosovo-čokoládovou zmrzlinou
česnáčkové ravioli s mangoldem, mrkvovým pyré a ořechy
thajský salát s květy růží
ovocné lasagně s ricottou a jetelovými květy
flan z hulevníku lékařského
kostivalové závitky s parmezámem a rajskou omáčkou
zeleninové rizoto s hlívou ústřičnou a zeleným kmínem
minipavlovy s tužebníkovou a bezovou šlehačkou s jahodami