Kulinářská inspekce vaší zahrádky

Autor: Mgr. Ivana Paukertová <ivana@paukertova.cz>, Téma: Kurzy a akce, Vydáno dne: 30. 03. 2019

Rádi byste znali všechny jedlé a léčivé rostliny, které vám rostou přímo na zahrádce? Pak je to akce přesně pro vás.



Přijedu, udělám inventuru všeho jedlého a léčivého co vám roste na zahrádce, s vaším doprovodem. Ale nebojte se, vaše rajčata, dýně a třešně budou přede mnou v bezpečí, budeme se věnovat jen tomu, co je pokládáno za "nežádoucí plevel" anebo pěstováno "pro okrasu". No, možná se lehce dotkneme i dýňových anebo švestkových květů.

Navštívím vaši zahrádku, označím jedlé a léčivé rostliny, udělám knížku v pdf o vaší zahrádce s plánkem a fotkama, ke každému druhu v ní bude stať o jeho použití v kuchyni a recepty.

Individuální akce. Celou vegetační sezónu, Brno a okolí, cena 2000.- (mimo okolí Brna po domluvě, cena dohodou)

 

kostivalové tuiles - jídlo z kostivalu lékařského podle receptu francouzského šéfkuchaře
© Ivana Paukertová 2015
Medvědí paradoxní salát - recept na salát s česnekem podivným Allium paradoxum a česnekem medvědím Allium ursinum
© Ivana Paukertová 2016
thajský salát s květy růží - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, jídla účastníků
divoká vaječná tlačenka - Vaječná tlačenka s česnekem medvědím, denivkou, ptačincem a fialkou
© Ivana Paukertová 2015
šruchový salát s turankou - Portulaca oleracea, Conyza canadensis, recept na salát
© Ivana Paukertová 2015

 

Preboggion (prebuggiún) italská ingredience - Směs bylin z Ligurie na vaření, preboggion nebo prebugiun
© Ivana Paukertová 2014