Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2018

Autor: Mgr. Ivana Paukertová <ivana@paukertova.cz>, Téma: Kurzy a akce, Vydáno dne: 15. 02. 2018

Chcete poznat neznámé chutě a naučit se nové jedlé druhy? Každý třetí druh je jedlý, a ano, včetně těch pěstovaných pro okrasu. Pojďme spolu prozkoumat zapomenuté bohatství našich předků, roste všude okolo nás. Jsem botanik a budu vám dělat průvodce.

V kurzu se naučíte jak, co a kdy vařit z divokých rostlin, kde je najdete a jak je poznáte.

Příjem přihlášek uzavřen.



Kurz začíná 1.4. 2018 a je dálkový. Budete pracovat samostatně, každých čtrnáct dní dostanete ode mě mailem lekci. Během této doby budete plnit zadané úkoly a učit se poznávat právě rostoucí rostliny. Obsahem lekce bude něco obecné teorie, přehled rostlin co právě rostou, kde je najdete, jak je poznáte a úkoly. Úkoly budou obecné (nastudovat teorii) a konkrétní (něco udělat, napsat, nakreslit ), poté bude následovat přehled rostlin a pro inspiraci na vaření několik receptů z právě rostoucích druhů. Vaření je nepovinné, po celý kurz vás budu nabádat, abyste vařili jen z těch rostlin, které poznáte na 120%.

Budete mít možnost se mě ptát a posílat fotografie rostlin ke kontrole správnosti určení. O každé lekci napíšete písemnou zprávu, do které doplním odpovědi na vaše otázky, upřesnění, případně další recepty a připomínky a pošlu zpět.
V lekcích je řada receptů a postupů i pro zájemce o survival.

Celý kurz: 1. dubna až 15. listopadu (7,5 měsíců, 15 lekcí), cena 1 100.- Kč

Přihlášky přijímám k 1. dubnu, ale nebudu příliš komisní, přihlásit se můžete i později, pokud budete plně srozuměni s tím, že budete mít na jednu lekci méně času. Nezávazné přihlášky a případné dotazy mi posílejte na můj mail ivana(zavináč)paukertova.cz, přihlášení se stává závazným až po zaplacení a až dostanu poštou vyplněnou a podepsanou přihlášku. Podmínkou účasti je přístup k internetu, chuť učit se něco nového a zodpovědnost. Žádoucí je fotoaparát (alespoň v mobilu).

 

Úžasná reference jedné účastnice.

Malá ukázka toho, co uvařili účastníci kurzu:

cuketové řezy s lučinou a popencem - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015 - Glechoma hederacea
okoun nilský s bramborovým pyré a kokoškou pastuší tobolkou - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, Capsella bursa pastoris
nevařený kakaový pudink s šeříkem a chia - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, co jsme v kurzu uvařili
šeříkový smetanový krém - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, jídla účastníků
akátové koblihy s domácí kokosovo-čokoládovou zmrzlinou - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, Robinia pseudacacia
česnáčkové ravioli s mangoldem, mrkvovým pyré a ořechy - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, Alliaria petiolata
thajský salát s květy růží - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, jídla účastníků
ovocné lasagně s ricottou a jetelovými květy  - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, jídla účastníků
flan z hulevníku lékařského - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, Sisymbrium officinale
kostivalové závitky s parmezámem a rajskou omáčkou - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, Symphytum officinale
zeleninové rizoto s hlívou ústřičnou a zeleným kmínem - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, Carum carvi
minipavlovy s tužebníkovou a bezovou šlehačkou s jahodami - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, jídla účastníků