Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015

Autor: Mgr. Ivana Paukertová <ivana@paukertova.cz>, Téma: Kurzy a akce, Vydáno dne: 07. 04. 2015

Kurz začíná 15. dubna a trvá do konce listopadu 2015. Kurz je rozdělen do tří částí, přihlásit se můžete na celý kurz nebo na jednotlivé části. Každý měsíc dostanete ode mě mailem dvě lekce, ve kterých budete plnit samostatné úkoly.



Kurz je dálkový, 1x za čtrnáct dní dostanete ode mě mailem lekci. Během této doby budete samostatně plnit zadané úkoly. Obsahem jedné lekce bude něco obecné teorie, přehled rostlin co právě rostou, kde je najdete a jak je poznáte a úkoly. Dostanete nějaké obecné úkoly (nastudovat teorii), konkrétní úkoly (něco udělat, napsat ), dostanete přehled rostlin které právě rostou, přehled druhů ke studiu (co se máte naučit napříště) a dostanete na inspiraci pro vaření několik přiložených nebo odkazovaných receptů z druhů obsažených v lekci. Budete mít možnost se mě ptát a posílat fotky rostlin ke kontrole správnosti určení a dostanete prostor, kde bude skupina vzájemně sdílet svoje zkušenosti. O každé lekci napíšete písemnou zprávu pro mě i pro ostatní účastníky.
Pro zájemce je vytvořena podskupina survival, která se zaměřuje na přežití a má doporučené recepty, preferované druhy ke studiu a případně i samostatné úkoly.

První část: 15. dubna až 30. května (1,5 měsíce, 3 lekce), cena 225.- Kč
Druhá část: 1.  června až 30. srpna (3 měsíce, 6 lekcí), cena 510.- Kč
Třetí část: 1. září až 30. listopadu (3 měsíce, 6 lekcí), cena 510 Kč.-
Celý kurz: 15. dubna až 30. listopadu (7,5 měsíců, 15 lekcí), cena 900.- Kč

Přihlášky přijímám k 15. dubnu, 1. červnu a 1. září. Nebudu příliš komisní, přihlásit se můžete i později, pokud budete plně srozuměni s tím, že budete mít na jednu lekci méně času. Nezávazné přihlášky a případné dotazy mi posílejte na můj mail ivana(zavináč)paukertova.cz, přihlášení se stává závazným až po zaplacení a až dostanu poštou vyplněnou podepsanou přihlášku. Podmínkou účasti je přístup k internetu, chuť učit se něco nového a zodpovědnost. Žádoucí je fotoaparát (alespoň v mobilu). V této chvíli nechci omezovat počet přihlášených účastníků, ale udělám to, jakmile přestanu stíhat dotazy a komunikaci.

Malá ukázka toho, co jsme prozkoumali a uvařily (kluci se do vaření zatím ještě neopřeli) v první lekci:

jasan
jasan 2
javor mléč
modřín
fialková pěna
losos marinovaný ve smrkových výhoncích
jarní polévka
zelení vodníci
fialkový ocet
kopřivové těstoviny
ptačincové bulky
Jarní salát s květy

Z dalších lekcí:

cuketové řezy s lučinou a popencem
okoun nilský s bramborovým pyré a kokoškou pastuší tobolkou
nevařený kakaový pudink s šeříkem a chia
šeříkový smetanový krém
akátové koblihy s domácí kokosovo-čokoládovou zmrzlinou
česnáčkové ravioli s mangoldem, mrkvovým pyré a ořechy
thajský salát s květy růží
ovocné lasagně s ricottou a jetelovými květy
flan z hulevníku lékařského
kostivalové závitky s parmezámem a rajskou omáčkou
zeleninové rizoto s hlívou ústřičnou a zeleným kmínem
minipavlovy s tužebníkovou a bezovou šlehačkou s jahodami