Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015

Autor: Mgr. Ivana Paukertová <ivana@paukertova.cz>, Téma: Kurzy a akce, Vydáno dne: 07. 04. 2015

Kurz začíná 15. dubna a trvá do konce listopadu 2015. Kurz je rozdělen do tří částí, přihlásit se můžete na celý kurz nebo na jednotlivé části. Každý měsíc dostanete ode mě mailem dvě lekce, ve kterých budete plnit samostatné úkoly.



Kurz je dálkový, 1x za čtrnáct dní dostanete ode mě mailem lekci. Během této doby budete samostatně plnit zadané úkoly. Obsahem jedné lekce bude něco obecné teorie, přehled rostlin co právě rostou, kde je najdete a jak je poznáte a úkoly. Dostanete nějaké obecné úkoly (nastudovat teorii), konkrétní úkoly (něco udělat, napsat ), dostanete přehled rostlin které právě rostou, přehled druhů ke studiu (co se máte naučit napříště) a dostanete na inspiraci pro vaření několik přiložených nebo odkazovaných receptů z druhů obsažených v lekci. Budete mít možnost se mě ptát a posílat fotky rostlin ke kontrole správnosti určení a dostanete prostor, kde bude skupina vzájemně sdílet svoje zkušenosti. O každé lekci napíšete písemnou zprávu pro mě i pro ostatní účastníky.
Pro zájemce je vytvořena podskupina survival, která se zaměřuje na přežití a má doporučené recepty, preferované druhy ke studiu a případně i samostatné úkoly.

První část: 15. dubna až 30. května (1,5 měsíce, 3 lekce), cena 225.- Kč
Druhá část: 1.  června až 30. srpna (3 měsíce, 6 lekcí), cena 510.- Kč
Třetí část: 1. září až 30. listopadu (3 měsíce, 6 lekcí), cena 510 Kč.-
Celý kurz: 15. dubna až 30. listopadu (7,5 měsíců, 15 lekcí), cena 900.- Kč

Přihlášky přijímám k 15. dubnu, 1. červnu a 1. září. Nebudu příliš komisní, přihlásit se můžete i později, pokud budete plně srozuměni s tím, že budete mít na jednu lekci méně času. Nezávazné přihlášky a případné dotazy mi posílejte na můj mail ivana(zavináč)paukertova.cz, přihlášení se stává závazným až po zaplacení a až dostanu poštou vyplněnou podepsanou přihlášku. Podmínkou účasti je přístup k internetu, chuť učit se něco nového a zodpovědnost. Žádoucí je fotoaparát (alespoň v mobilu). V této chvíli nechci omezovat počet přihlášených účastníků, ale udělám to, jakmile přestanu stíhat dotazy a komunikaci.

Malá ukázka toho, co jsme prozkoumali a uvařily (kluci se do vaření zatím ještě neopřeli) v první lekci:

jasan - co už jsme v kurzu prozkoumali
jasan 2 - co už jsme v kurzu prozkoumali
javor mléč - Co už jsme v kurzu prozkoumali
modřín - co už jsme v kurzu prozkoumali
fialková pěna - co jsme v kurzu uvařili, jídla účastníků Dálkového kurzu vaření z jedlých rostlin 2015
losos marinovaný ve smrkových výhoncích - co jsme na kurzu uvařili, jídla účastníků
jarní polévka - co jsme na kurzu uvařili, jídla účastníků
zelení vodníci - co jsme na kurzu uvařili, jídla účastníků
fialkový ocet - Co jsme v kurzu uvařili
kopřivové těstoviny - Co už jsme v kurzu uvařili
ptačincové bulky - Co už jsme v kurzu uvařili
Jarní salát s květy - Co už jsme v kurzu uvařili, jídla účastníků Dálkového kurzu vaření z jedlých rostlin 2015

Z dalších lekcí:

cuketové řezy s lučinou a popencem - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015 - Glechoma hederacea
okoun nilský s bramborovým pyré a kokoškou pastuší tobolkou - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, Capsella bursa pastoris
nevařený kakaový pudink s šeříkem a chia - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, co jsme v kurzu uvařili
šeříkový smetanový krém - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, jídla účastníků
akátové koblihy s domácí kokosovo-čokoládovou zmrzlinou - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, Robinia pseudacacia
česnáčkové ravioli s mangoldem, mrkvovým pyré a ořechy - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, Alliaria petiolata
thajský salát s květy růží - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, jídla účastníků
ovocné lasagně s ricottou a jetelovými květy  - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, jídla účastníků
flan z hulevníku lékařského - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, Sisymbrium officinale
kostivalové závitky s parmezámem a rajskou omáčkou - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, Symphytum officinale
zeleninové rizoto s hlívou ústřičnou a zeleným kmínem - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, Carum carvi
minipavlovy s tužebníkovou a bezovou šlehačkou s jahodami - Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015, jídla účastníků